Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ για την προμήθεια με τίτλο: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΣΣΒΑΑ) ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ, ΒΙΤΣΙΟΥ, ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ, ΚΟΡΕΣΤΕΙΩΝ, ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ». - Δήμος Καστοριάς
Logo Δήμου Καστοριάς
Δήμος Καστοριάς

Προκηρύξεις - Διακηρύξεις

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ για την προμήθεια με τίτλο: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΣΣΒΑΑ) ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ, ΒΙΤΣΙΟΥ, ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ, ΚΟΡΕΣΤΕΙΩΝ, ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ».
23/09/2024

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ για την προμήθεια με τίτλο: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΣΣΒΑΑ) ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ, ΒΙΤΣΙΟΥ, ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ, ΚΟΡΕΣΤΕΙΩΝ, ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ».

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ο Δήμαρχος Καστοριάς προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοιχτό διαγωνισμό άνω των ορίων, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, δυνάμει του άρθρου 86, σε συνδυασμό με το αρ. 87 του Ν.4412/2016, δηλαδή βάσει του κόστους του κύκλου ζωής των προσφερόμενων προϊόντων με χρήση προσέγγισης κόστους-αποτελεσματικότητας σε συνάρτηση με τη βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής, για την προμήθεια με τίτλο: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΣΣΒΑΑ) ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ, ΒΙΤΣΙΟΥ, ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ, ΚΟΡΕΣΤΕΙΩΝ, ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ».

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της προμήθειας είναι 2.766.008,00 (δύο εκατομμύρια επτακόσιες εξήντα έξι χιλιάδες οκτώ Ευρώ),  χωρίς  ΦΠΑ και ο διαγωνισμός θα γίνει σύμφωνα με τη με αριθμό 30/2024 μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καστοριάς.

Η δαπάνη για την εν λόγω σύμβαση βαρύνει την με Κ.Α.: 62.7135.04 σχετική πίστωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2024 του Φορέα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται σε 3.429.849,92 € (με το ΦΠΑ 24%) και χρηματοδοτείται από τον Πυλώνα 3 του ΠΔΑΜ, κωδ. 2023ΕΠ00520000 της ΣΑΕΠ 005/2

Η σύμβαση αποτελεί  υποέργο του έργου με τίτλο: «Κοινωνικοοικονομική μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας»  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και κωδ. 2023ΕΠ00520000 της ΣΑΕΠ 005/2 και χρηματοδοτείται από τον Πυλώνα 3 του ΠΔΑΜ.

 

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του δικτύου φωτισμού εκτός περιοχής ΕΣΣΒΑΑ στο Δήμο Καστοριάς και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων Αγ. Τριάδας, Βιτσίου, Μεσοποταμίας, Κορεστείων, Κλεισούρας και Καστρακίου, μέσω της αντικατάστασης συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας LED. Αναλυτικότερα, η παρούσα διακήρυξη περιλαμβάνει:

  • Την προμήθεια 1.531 φωτιστικών σωμάτων τύπου βραχίονα σύγχρονης τεχνολογίας LED
  • Την προμήθεια 1.790 ειδικών φωτιστικών σωμάτων για αντικατάσταση φωτιστικών τύπου «καπελάκι», σύγχρονης τεχνολογίας LED
  • Την προμήθεια 1.103 φωτιστικών σωμάτων κορυφής, σύγχρονης τεχνολογίας LED
  • Την προμήθεια 133 προβολέων, σύγχρονης τεχνολογίας LED
  • Την εγκατάσταση 4.157 φωτιστικών και προβολέων LED
  • Την προμήθεια και εγκατάσταση ασύρματων ελεγκτών και κόμβων τηλεδιαχείρισης
  • Την προμήθεια 1.101 ιστών φωτισμού 3μ
  • Την εγκατάσταση 1.001 ιστών φωτισμού 3μ
  • Την προμήθεια 2.719 βραχιόνων
  • Την εγκατάσταση βραχιόνων

Η εγκατάσταση του προμηθευόμενου εξοπλισμού θα πραγματοποιηθεί στο δίκτυο οδοφωτισμού του Δήμου, όπως έχουν προσδιοριστεί στη μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος Καστοριάς.

 

Τα προς προμήθεια είδη κατατάσσονται στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου δημοσίων συμβάσεων (CPV):

 

 

CPV ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ CPV
34993000-4 Φωτιστικά οδών
31518600-6 Προβολείς Φωτισμού
32441200-8 Εξοπλισμός τηλεμετρίας και ελέγχου
45316110-9 Εγκατάσταση εξοπλισμού φωτισμού οδών

 

Κριτήριο κατακύρωσης της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, δυνάμει του άρθρου 86, σε συνδυασμό με το αρ. 87 του Ν.4412/2016, δηλαδή βάσει του κόστους του κύκλου ζωής των προσφερόμενων προϊόντων με χρήση προσέγγισης κόστους-αποτελεσματικότητας σε συνάρτηση με τη βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Γλώσσα σύνταξης των προσφορών: Ελληνική. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίζεται η    24 – 10 - 2024 και ώρα 15:00.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε:

α) κράτος-μέλος της Ένωσης,

β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),

γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4, 5, 6 και 7 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και

δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Τα στοιχεία και δικαιολογητικά για την συμμετοχή των προσφερόντων στη διαγωνιστική διαδικασία περιλαμβάνουν με ποινή αποκλεισμού τα ακόλουθα υπό α και β στοιχεία: α) το Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (ΕΕΕΣ), όπως προβλέπεται στις παρ. 1 και 3 του άρθρου 79 του ν. 4412/2016 και τη συνοδευτική υπεύθυνη δήλωση με την οποία ο οικονομικός φορέας δύναται να διευκρινίζει τις πληροφορίες που παρέχει με το ΕΕΕΣ σύμφωνα με την παρ. 9 του ίδιου άρθρου, β) την εγγύηση συμμετοχής, όπως προβλέπεται στο άρθρο 72 του Ν.4412/2016 και τις παραγράφους 2.1.5 και 2.2.2 αντίστοιχα της παρούσας διακήρυξης.

 

Η εγγύηση συμμετοχής που θα υποβάλει στο διαγωνισμό ο κάθε ενδιαφερόμενος, είναι:

Πενήντα πέντε Χιλιάδων τριακοσίων είκοσι Ευρώ και δεκαέξι Λεπτών (55.320,16 €).

Οι υποβαλλόμενες προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους οικονομικούς φορείς για διάστημα δώδεκα (12) μηνών από την επόμενη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν γνώση των όρων της διακήρυξης όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μετά την δημοσίευση της περίληψης της διακήρυξης του διαγωνισμού από τα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, του Δήμου Καστοριάς, Ταχ. Διεύθυνση: Πυθαγόρα 1, Μανιάκοι, Τηλέφωνο: 2467351631, αρμ. Υπάλληλος: Κωνσταντίνος Τσέλας. Όλα τα τεύχη του Διαγωνισμού θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Καστοριάς www.kastoria.gov.gr.

Προκήρυξη της παρούσας σύμβασης, απεστάλη με ηλεκτρονικά μέσα για δημοσίευση, στις 09/09 /2024, στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παρούσα περίληψη διακήρυξης δημοσιεύεται και στον Ελληνικό Τύπο, σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν. 4412/2016: 2 εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες.

 

                                                                                     Ο Δήμαρχος Καστοριάς

                                                                                   

                                                                                       Ιωάννης Κορεντσίδης

Συνημμένα Αρχεία

Εικόνα στο pop up παράθυρο