Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Γνωστοποίηση παράτασης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών - Δήμος Καστοριάς
Logo Δήμου Καστοριάς
Δήμος Καστοριάς

Δελτία Τύπου

caution-1491550_1280
09/08/2021

Γνωστοποίηση παράτασης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών

Ο Δήμος Καστοριάς γνωστοποιεί στο σύνολο των πολιτών ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Φ.Ε.Κ. (138/05-08-21, τευχ. Α)Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών”, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 5-8-2021 - ΦΕΚ 138/Α/5-8-2021 - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ (e-nomothesia.gr), σύμφωνα με την οποία:

  1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.
  2. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

Παρατείνεται, με Απόφαση των αρμοδίων αρχών, έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου, ώρα 06:00

 

Υπενθυμίζεται ότι τα κύρια σημεία ελέγχου για το Δήμο Καστοριάς είναι τα άλση Προφήτη Ηλία, Αγίου Αθανασίου, Παναγίας Φανερωμένης, Καλλιθέας, Δασάκι Μεσοποταμίας και Κολοκυνθούς, όπου θα πραγματοποιούνται περιπολίες και έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα.

Καλούνται όλοι οι πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στην περίπτωση που αντιληφθούν οτιδήποτε σχετίζεται με κίνδυνο πυρκαγιάς να ειδοποιήσουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές, συμβάλλοντας έτσι στην αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου συμβάντος.

Ο Δήμος Καστοριάς, συνεργαζόμενος άψογα με όλες τις αρμόδιες αρχές, βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και αυξημένη ετοιμότητα.

 

 

 

Εικόνα στο pop up παράθυρο