Από την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Καστοριάς, γνωστοποιείται ότι από σήμερα 28-5-2020 έως και 10-6-2020, θα πραγματοποιηθούν ρίψεις εμβολίων–δολωμάτων για την ανοσοποίηση των άγριων ζώων, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος κατά της λύσσας.
Στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Καστοριάς οι ρίψεις θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές: ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ, ΒΕΡΓΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ, ΜΕΛΙΣΣΟΤΟΠΟΣ, ΛΙΘΙΑ, ΚΟΡΗΣΟΣ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΡΕΠΕΝΗ, ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ, ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ, ΦΩΤΕΙΝΗ, ΔΙΣΠΗΛΙΟ, ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟ, ΠΤΕΛΕΑ, ΚΑΛΟΧΩΡΙ, ΤΣΑΚΟΝΗ, ΔΙΠΟΤΑΜΙΑ, ΚΑΤΩ ΠΤΕΡΙΑ, ΠΤΕΡΙΑ, ΟΙΝΟΗ, ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ, ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ, ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ, ΙΕΡΟΠΗΓΗ, ΛΕΥΚΗ, ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟ, ΠΟΡΕΙΑ, ΜΑΝΙΑΚΟΙ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΧΛΟΗ, ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥ, ΑΠΌΣΚΕΠΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΡΙ, ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙ, ΤΟΙΧΙΟ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΓΑΒΡΟΣ, ΝΕΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ, ΜΑΥΡΟΚΑΜΠΟΣ, ΧΑΛΑΡΑ, ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΒΥΣΣΙΝΕΑ, ΟΞΥΑ, ΠΟΛΥΚΕΡΑΣΟ.
Σημαντικές προειδοποιήσεις:
- Τα εμβόλια περιέχουν ζωντανό - ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης ιό της λύσσας. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η επαφή με τα εμβόλια - δολώματα.
- Αν χρειαστεί να απομακρυνθεί το εμβόλιο – δόλωμα από κάποιο σημείο, απαραίτητη είναι η χρήση γαντιών ή πλαστικής σακούλας.
- Σε περίπτωση που κάποιο ζώο προσλάβει το εμβόλιο-δόλωμα, δεν πρέπει να γίνει προσπάθεια απομάκρυνσης του από το στόμα του ζώου.
- Σε περίπτωση κατάποσης του δολώματος, συστήνεται να μην έρθει σε επαφή ο ιδιοκτήτης του ζώου ή γενικότερα άλλα άτομα με το ζώο που προσέλαβε το δόλωμα για τουλάχιστον μία μέρα μετά την πιθανή πρόσληψη του εμβολιακού δολώματος.
Πλήρης ενημέρωση των πολιτών, υπάρχει σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://youtu.be/P_LIR0o5B58