ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ:
- Παυλάκης Δημήτριος:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προέκυψε ένα λειτουργικό θέμα!
Το 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς (το σημερινό πρότυπο), το οποίο στεγάζεται στην περιοχή της Χλόης, δέχεται περιορισμένο αριθμό μαθητών, λόγω εισαγωγικών εξετάσεων! Έτσι μεγάλος αριθμός μαθητών Γυμνασίου οι οποίοι, είτε δεν πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις, είτε δεν επιθυμούσαν να φοιτήσουν στο Πρότυπο Γυμνάσιο, θα πρέπει να τοποθετηθούν στο πλησιέστερο σχολείο, που είναι το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Καλλιθέας. Οι μαθητές θα πρέπει να μετακινούνται καθημερινά, από την περιοχή της Χλόης προς την περιοχή της Καλλιθέας.
Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, η σύνδεση της Καλλιθέας, με αστική συγκοινωνία.
Υπάρχει πρόθεση από την σημερινή Δημοτική αρχή, για επίλυση αυτού του χρόνιου θέματος, που ποτέ δεν έγινε μια σοβαρή προσπάθεια να δημιουργηθούν ιδανικές συνθήκες, έτσι ώστε να λυθεί;»
- Γρηγοριάδης Γρηγόριος:
«Η κατάσταση στο ΔΗΝΑΚ που έχει γίνει χωματερή με απόθεση άχρηστων υλικών και χώρος παρκαρίσματος και με εγκαταστάσεις που χρειάζονται άμεσα συντήρηση, με κινδύνους για την ασφάλεια των αθλητών και τη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων, δεν αποτελεί τιμή για ένα Δήμο Ολυμπιονικών στην κωπηλασία. Το νέο σύγχρονο ΔΗΝΑΚ πάει πολύ αργά και δε μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τη σημερινή κατάσταση και η αμέλεια δε συγχωρείται.
Ποια είναι η θέση σας;»
- Χρυσόστομος Δούκης:
«Δεν αποτελεί μόνο δική μου επιθυμία αλλά και πολλών συνδημοτών μας να μάθουν αν υπάρχουν εξελίξεις και αν ναι ποιες είναι αυτές, όσον αφορά στα παρακάτω:
1) Ο εξωραϊσμός της παραποτάμιας περιοχής των Μανιάκων.
2) Η κατασκευή ανοιχτού κολυμβητηρίου.
Τα παραπάνω είναι έργα τα οποία προεκλογικά υπήρχαν στο πρόγραμμά σας, τα είχαν ακούσει όλοι οι δημότες και εναγωνίως περιμένουν να ενημερωθούν γι’ αυτά.»
- Κωνσταντίνος Καράτζιος:
«Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό της "Μαγικής Λιμνοπολιτείας", που εκτελείται στο πάρκο ολυμπιακής φλόγας τόσο για το έτος 2024-2025, όσο και για το αν υπάρχει μακροπρόθεσμο συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης της συγκεκριμένης δράσης από τον Δήμο Καστοριάς, με στόχο την μετατροπή της σε πραγματικό πόλο έλξης επισκεπτών της πόλης μας;»
- Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος:
«Διαχρονικά ο Δήμος Καστοριάς, από το 2002 ίσως και νωρίτερα, βρίσκεται σε έναν διαρκή αγώνα δρόμου για την κατασκευή ενός σύγχρονου Ναυταθλητικού Κέντρου στην είσοδο της πόλης μας. Τα οφέλη και οι προεκτάσεις από την δημιουργία ενός τέτοιου έργου στην αθλητική, οικονομική, τουριστική κλπ ζωή του τόπου μας, τεράστια.
Από το 2022 υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους 1.070.000€ από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" για την εκπόνηση της μελέτης του Ναυταθλητικού Κέντρου Καστοριάς (ΔΗΝΑΚ) σύμφωνα με το master plan της ΑΝΚΟ.
Τι έχει κάνει η δημοτική αρχή για την εξαγορά των ιδιωτικών εκτάσεων και την παραχώρηση κατά χρήση των Δημόσιων εκτάσεων εντός του Ο.Τ. 313; Έχει εξασφαλίσει τη δαπάνη των αποζημιώσεων απαλλοτρίωσης;
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των παραπάνω ενεργειών ώστε να αξιωθούν οι επόμενες γενιές να αθληθούν σε ένα σύγχρονο προπονητικό Ναυταθλητικό Κέντρο;»
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ:
Σεβαστή Παυλίδη (Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Τσάκωνης):
«Αναφορικά με το email που μας είχε σταλεί τον Μάρτιο του 2024 και αφορούσε υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενων σκύλων έχω να τοποθετηθώ ως εξής:
Πέρα από την διαχείριση των αδέσποτων ζώων η οποία αξίζει να αναφέρω ότι λειτουργεί άψογα και να τονίσω ότι η Δημοτική αρχή του κου Κορεντσίδη και ο αντιδήμαρχος κος Λιάμης, είναι η μόνη που έσκυψε και έλυσε το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων σε όλο τον νομό, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, ήταν και είναι δίπλα μας σε κάθε κλήση για αδέσποτο ζώο, χτυπημένο η άρρωστο ζώο, κάτι που ταλανίζει επίσης τον νομό, τα χωριά μας, είναι οι δεσποζόμενοι σκύλοι, οι σκύλοι που ναι μεν έχουν αφεντικά αλλά είναι ατσιπάριστοι, είναι συνεχώς έξω από τις αυλές και τις περιφράξεις των σπιτιών με συνέπεια να δεχόμαστε συνεχώς παράπονα στις μικρές κοινωνίες που ζούμε τα οποία φυσικά και δεν μπορούμε να διαχειριστούμε.
- Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα?
- Έχει σκεφτεί η Δημοτική αρχή να συστήσει μια επιτροπή διαχείρισης δεσποζόμενων ζώων?
- Προτίθεται ακόμη σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους του ΔΗΜΟΥ σε άτομα που αποδεδειγμένα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για χαμηλότερες τιμές σε τσιπάκια και στειρώσεις για αν υπάρχει καλύτερος έλεγχος?»